sâmbătă, 31 octombrie 2009

Happy Halloween!












Se spune ca de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit in ultimul an se intorc pe pamant in cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor.

Celtii considerau ca toate legile spatiului si timpului sunt intrerupte in aceasta zi, permitandu-le spiritelor sa interactioneze cu cei vii.

Cei vii nu doreau sa fie posedati. Astfel, in noaptea de 31 octombrie, satenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig si pentru a deveni astfel nedoriti. Acestia se imbracau in tot felul de costume caraghioase si participau la parade galagioase in cartierul lor, incercand sa fie cat mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau in cautarea celor vii.


In Romania Halloween pare sa fie sarbatorit de la an la an de un numar din ce in ce mai mare de persoane.In cinstea acestui eveniment am realizat si eu un ornament de interior:o coronita de toamna cu o fantoma...

Happy Halloween!

Photobucket

It is said that the October 31, the spirits of people who died last year return to earth in search of living bodies to possess them during the next year.

Celts believed all laws of space and time are broken on this day, allowing them to interact with the living spirits.

The living did not want to be possessed. Thus, on the night of October 31, villagers fighting fires in their homes, in order to be becoming so cold and unwanted. They are dressed in all kinds of funny costumes and participating in parades noisy in their neighborhood, trying to be as destructive as possible to scare away the spirits that came in search of the living.


Halloween in Romania seems to be celebrated every year by a number of increasingly large persoane.In honor of this event and I have made an interior decoration: a wreath of autumn with a ghost ...

Happy Halloween!

luni, 26 octombrie 2009

Toamna in parc...(Autumn is here)


















Octombrie

de George Toparceanu

Octombrie-a lăsat pe dealuri
Covoare galbene şi roşii.
Trec nouri de argint în valuri
Şi cântă-a dragoste cocoşii.

Mă uit mereu la barometru
Şi mă-nfior când scade-un pic,
Căci soarele e tot mai mic
În diametru.

Dar pe sub cerul cald ca-n mai
Trec zile albe după zile,
Mai nestatornice şi mai
Subtile…

Întârziată fără vreme
Se plimbă Toamna prin grădini
Cu faldurii hlamidei plini
De crizanteme.

Şi cum abia pluteşte-n mers
Ca o marchiză,
De parcă-ntregul univers
Priveşte-n urmă-i cu surpriză, -

Un liliac nedumerit
De-alura ei de domnişoară
S-a-ngălbenit, s-a zăpăcit
Şi de emoţie-a-nflorit
A doua oară…



Photos designs are by DigiFree



Have a great day,

miercuri, 21 octombrie 2009

Fular tricotat manual...(Hand knitting scarf)










Buna tuturora!

Un fular tricotat manual pentru Nona...aceasta este cea mai recenta creatie a mea.Fularul este realizat din fir acryl cu ciucuri mari la terminatie,iar pe acesta am brodat manual niste trandafirasi ,am aplicat niste floricele crosetate si niste fundite din organza.Asortate la acest fular m-am gandit sa realizez si o pereche de manusi fara degete si o pereche de jambiere.Pe acestea le voi prezenta intr-un articol viitor de indata ce vor fi gata.
(Trandafirii brodati sunt realizati dupa un tutorial video de aici Je Brode on line Facile)

Imbratisari,


Irina
Photobucket

Hi everyone!

A hand knitted scarf for Nona ... this is the latest creation of me.The scarf is made of acrylic yarn with large tassels at finishing and I made roses hand embroidery on it . Also ,I applied some crocheted flowers and some ribbons of organza. Assorted this scarf I thought to realize a pair of gloves without fingers and a pair of jambiere.I will present in a future an article when they are ready.
(Roses embroidery are made after a tutorial video here Je Brode on line Facile
Hugs,

miercuri, 14 octombrie 2009

Miercurea fara cuvinte...(Wordless Wednesday) Istambul ,orasul situat pe doua continente








Istambul,mai intai capitala a Bizantului si apoi a Imperiului Otoman,este singurul oras din lume construit pe doua continente...

Mai multe fotografii puteti vedea pe celalalt blog al meu Beautiful colours

(Fotografii realizate saptamana trecuta)

Istanbul, first the capital of Byzantium and then the Ottoman Empire, this is the only city in the world built on two continents ...

More photos to another blog of mine Beautiful Colours

(Photos made last week)


Mai

miercuri, 7 octombrie 2009

Wordless Wednesday,( Miercurea fara cuvinte) It is autumn here...






Elementele de design ale fotografiilor sunt de la DigiFree



Photo's frames are from DigiFree

Have a great day,

duminică, 4 octombrie 2009

I love scrapbooking...







Buna tuturora!

Trebuie sa recunosc ca de ceva vreme ma pasioneaza intr-o masura destul de mare scrapbookingul,mai exact digital scrapbookingul.Exista un loc foarte vizitat de toti
impatimitii de scrap si anume Digi Free , de unde imi pot lua gratis multe kituri dragute,necesare unei astfel de indeletniciri.Astazi prin Digi Free am facut cunostinta cu blogul Henriettei, dar si al Cajolinei de unde am descarcat un kit de toamna si cateva rame pentru fotografii.

Le multumesc mult pentru amabilitatea de a-i lasa si pe ceilalti sa beneficieze si sa se bucure de creatiile lor atat de minunate!

Photobucket

Hi everyone!

I must admit that for a while I am interested rather than scrapbooking, specifically digital scrapbookingul.It is a very visited place by all
lovers of scrapie, namely Digi Free, where can I get free kits pretty much required for such work.Today by Digi Free blog I got acquainted with Henrietta, and Cajolina where I downloaded a few frames and autumn Kit for photos.

I thank you much for your kindness and let others benefit and enjoy their creations so wonderful!

Have a great weekend,
Related Posts with Thumbnails